Ladda nummer i mobilen

Foto: Scanpix

Innan du reser är det viktigt att du har förberett dig ordentligt för att göra resan så säker som möjligt. Om du ändå skulle råka hamna i en nödsituation, som du inte kan lösa själv, är det bra att veta var du kan få hjälp. Här kan du ladda ner viktiga telefonnummer till svenska ambassader och försäkringsbolagens alarmcentraler. Som ett steg på vägen.

Har du en iPhone eller en Androidmobil kan du ladda ner UD:s mobilapplikation från Appstore eller Google Play. Då får du alla kontaktuppgifter på en och samma gång. Dessutom innehåller applikationen reseinformation om världens länder, vilka länder UD avråder från resor till och en hel del annat som kan vara bra att veta inför och under resan. Så gå in på Appstore eller Google Play, sök efter "Resklar" och ladda ner din reseapp!

Den här sms-tjänsten fungerar på mobiler med svenskt telefonnummer. Den fungerar på de flesta mobiler, men vissa äldre modeller samt några varianter av Pocket-PC kan inte ta emot SMS:en på rätt sätt. Ett alternativ då är att själv lägga in de nummer du vill ha i din mobil.

Så här gör du:

  1. Välj land i listan nedan.
  2. Markera de nummer du vill ska skickas till mobilen.
  3. Skriv in mobiltelefonnumret och välj om du vill ha numren skickade som visitkortsfiler eller som vanligt text-SMS.
  4. Klicka på Skicka.
  5. Om du inte får SMS:et inom någon minut kan det bero på att din mobil inte kan ta emot visitkortsfiler. Välj då alternativet att få numret skickat som vanligt text-SMS istället.
  6. Trevlig resa!

O

Upp